January 31, 2023
EMG Nederland
Europe/Amsterdam timezone

De 54ste Dutch Guild bijeenkomst: "Omroep op Wielen"

De 54ste editie van Dutch Guild gaat over Outside Broadcast. OBvans, reportagewagens of “Omroep op Wielen” worden ze genoemd. Je kent ze wel. De grote vrachtwagens die ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat het Media Park op en af rijden. Vaak staat er op zo’n wagen EMG of NEP of soms zelfs allebei. De techniek in deze wagens is in de loop der jaren ingrijpend veranderd. 

 

Op 31 januari 2023 zijn we te gast op het Mediapark in Hilversum bij EMG in de garage.  We hebben de volgende vier sprekers:

 

Paul van den Heuvel (CTO EMG NL) - "EMG’s nieuwste generatie OB trucks"

 

Paul belicht hoe nieuwe IP infrastructuren samen komen in de nieuwste generatie OB trucks en hoe hier zo efficiënt mogelijk mee om te kunnen gaan. EMG heeft een unieke workflow bedacht, DiPloy genoemd, welke over alle EMG landen wordt uitgerold en welke naast de OB trucks ook al meerdere malen op grote internationale projecten is ingezet.

 

Eddy Brant (Project Builders) - "Hoe ontwerp je een Omroep op Wielen?"

 

Technologie evolueert en standaarden veranderen. Daarom kunnen OB vans niet worden gebouwd zoals ze tien jaar geleden zijn ontworpen. Hoe je het ook wendt of keert, opnamewagens zijn ongelooflijk ingenieus. Open of gesloten, ze zullen elke buitenstaander verbijsterd en onder de indruk achterlaten. "Hoe is het mogelijk om zoveel ruimte te creëren uit een kleine doos en toch ruimte over te laten voor hightech machines?"

 

Alex Redfern (CTO EVS) - "IP in OB, EVS and ESG"

 

Wat is de impact van de introductie van IP in de OBvans? Zijn er gewichtsbesparingen, ruimtebesparingen en wat betekent het voor de werkomgeving van de operators? Wat zijn de technologische en integratie voordelen? In het bijzonder over de veranderingen voor de 'replay operator' gepresenteerd door, hoe kan het ook anders, de CTO van EVS.

 

René Henkes - "De geschiedenis, heden en toekomst van de Omroep op Wielen"

 

De eerste wagens waren er al rond 1916. Wat zijn de verhalen achter de wagens? Zijn we zuinig op onze heritage of is het maar gereedschap op wielen? Het verleden, heden & toekomst van het rijdende materieel. René Henkes is een gepassioneerd beheerder van de Facebook site "Radio- & Televisie voertuigen" en komt zijn verhaal vertellen en laten zien.

 

 

Kortom dit wordt een heel interessante avond.  Vergeet je niet in te schrijven. 

 

 

Groet - Het DG-team
Dolf, Egon Hugo, Jan Paul, Josbert, Nico, Rens, Rob

 

Starts
Ends
Europe/Amsterdam
EMG Nederland
Garage
Frits Spitsstraat 3 1217 WC Hilversum
Go to map
Registration
Registration for this event is currently open.
200 / 200