DG54 - Omroep om Wielen

Europe/Amsterdam
Garage (EMG)

Garage

EMG

Frits Spitsstraat 3 1217 WC Hilversum Netherlands
Description

De 54ste Dutch Guild bijeenkomst: "Omroep op Wielen"

De 54ste editie van Dutch Guild gaat over Outside Broadcast. OB Vans, reportagewagens of “Omroep op Wielen” worden ze genoemd. Je kent ze wel. De grote vrachtwagens die ‘s ochtends vroeg en ’s avonds laat het Media Park op en af rijden. Vaak staat er op zo’n wagen EMG of NEP of soms zelfs allebei. De techniek in deze wagens is in de loop der jaren ingrijpend veranderd.

We hebben de volgende vier deskundige sprekers:

Paul van den Heuvel (CTO EMG NL) - "EMG’s nieuwste generatie OB trucks"
Paul belicht hoe nieuwe IP-infrastructuren samen komen in de nieuwste generatie OB trucks en hoe hier zo efficiënt mogelijk mee om te kunnen gaan. EMG heeft een unieke workflow bedacht, DiPloy genoemd, welke over alle EMG landen wordt uitgerold en welke naast de OB trucks ook al meerdere malen op grote internationale projecten is ingezet.

Eddy, Sam& Steven (Project Builders) - "Hoe ontwerp je een Omroep op Wielen?"
Technologie evolueert, standaarden en noden wijzigen. Daarom is een OB Van ontwerp niet meer vergelijkbaar met de wagens van decennia geleden. Opnamewagens kunnen ongelooflijk ingenieus en creatief zijn. Open of gesloten, ze zullen elke buitenstaander verbijsterd en onder de indruk achterlaten. "Hoe is het mogelijk om op een slimme manier ruimte te creëren in een relatief kleine doos met de invulling van alle moderne eisen rond ergonomie, techniek, koeling en interieur?"

Alex Redfern (CTO EVS) - "IP in OB, EVS and ESG"
Wat is de impact van de introductie van IP in de OB vans? Zijn er gewichtsbesparingen, ruimtebesparingen en wat betekent het voor de werkomgeving van de operators? Wat zijn de technologische en integratievoordelen? Dit verhaal gaat In het bijzonder over de veranderingen voor de 'replay operator' gepresenteerd door, hoe kan het ook anders, de CTO van EVS.

René Henkes - "De geschiedenis, heden en toekomst van de Omroep op Wielen"
De eerste wagens waren er al rond 1916. Wat zijn de verhalen erachter? Zijn we zuinig op onze heritage of is het maar gereedschap op wielen? René belicht verleden, heden & toekomst van het rijdende materieel. René Henkes is een gepassioneerd beheerder van de Facebook site "Radio- & Televisie voertuigen" en komt zijn verhaal vertellen en laten zien.

Kortom dit wordt een heel interessante avond. Vergeet niet om je in te schrijven.

Groet - Het DG-team
Dolf, Egon Hugo, Jan Paul, Josbert, Nico, Rens, Rob

  • 7:30 PM 8:00 PM
   Ontvangst 30m
  • 9:00 PM 9:30 PM
   Koffie 30m
  • 10:30 PM 11:30 PM
   Borrel 1h