November 3, 2022
NPO
Europe/Amsterdam timezone

De 53ste Dutch Guild bijeenkomst: "radio anno 2022"

 

Er wordt nog heel veel naar radio-uitzendingen geluisterd, maar de manier waarop is aan het veranderen. Radio gaat niet meer alleen door de ether, maar steeds vaker via internet. Het luisteren van podcasts is enorm populair, en playlists in bijvoorbeeld Spotify zijn ook een nieuwe vorm van radioluisteren geworden. Verder geven zelfs sociale media zoals Instagram en TikTok toegang tot radioprogramma's.

Kortom, de techniek bij radio is, na meer dan 100 jaar, nog steeds sterk in ontwikkeling. Misschien gaat het nu wel sneller dan ooit. Hier leren we meer over tijdens DG53:

- Wat gebeurt er in nu 2022 bij het maken van radio?            
- Hoe maak je radio in een digitaal tijdperk?            
- En, hoe klinkt radio eigenlijk?


Sprekers:

Menno Kronenburg & Ron Fierloos- NPO 

Hoe wordt door NPO anno 2022 radio gemaakt. Wat is het Radiohuis en hoe zit het technisch in elkaar? Over de vernieuwing van de CPR (verbindingscentrum en radio playout). Ook experimenteren NPO KX en radiolab deze week met een nieuwe manier van radio maken in de studio en zien we daar voorbeelden van.

Vincent Bruijnes - Deep Radio 

In het dagelijk leven arts in een ziekenhuis en heeft bijzondere andere passie. Hij komt vertellen over hoe Deep Radio (deep.radio) is opgezet. Welke uitdagingen waren er bij het bouwen van een volledig virtueel radiostation?

Gert-Jan Kole - Let's get personal

Door de digitalisering verandert de consumptie van media; tv-kijken, krantlezen, maar óók het luisteren naar de radio. Radioluisteraars willen genieten van muziek, nieuws en entertainment op de momenten waarop zij dat willen, waar ze dat willen, en liefst zonder dat ze er moeite voor hoeven te doen. Hoe doe je dat als radiomaker? Gert Jan Kole vertelt over de ontwikkeling van een echt persoonlijke online radiodienst.

Gert-Jan de Vries - Kurta52 Het geluid van radio

Maker van de podcast 'Keihard de Beste'. Wat is het het geluid van de radio? Hoe klinkt radio nu en hoe was het vroeger? Wat is het effect van alle trucjes die worden uitgehaald? Kortom alles over de klank van radio.

 

Op 3 november zijn we te gast bij de NPO op het mediapark. Vergeet je niet aan te melden: https://dutchguild.nl/event/10/registrations/10/

 

Deelnemers/bezoekers die met de auto komen kunnen zich melden bij de slagboom en daarna de bovenweg oprijden en daar parkeren. Mocht het vol zijn dan de 1e links en melden bij die slagboom HH-NOS (heideheuvel) en receptie vertellen dat parkeerplekken vol zijn van NPO en dat je voor dit event komt. (Zie kaartje)

-  Zoals gebruikelijk worden we vanaf 19.30 ontvangen met een kopje koffie.        
-  Om 20.00 uur starten de presentaties.        
-  Vanaf 22.30 is het Borreltijd, tot circa 23.30.

Starts
Ends
Europe/Amsterdam
NPO
Bart de Graaffweg 2, 1217 ZL Hilversum
Go to map
Registration
Registration for this event is currently open.
155 / 180
Surveys
There is an open survey.