September 27, 2022
Grass Valley Nederland B.V.
Europe/Amsterdam timezone

De 52ste Dutch Guild bijeenkomst: "Live Broadcast in de Cloud"

Beste Dutch Guilders,

Steeds meer productiewerk is software-gebaseerd, en gebeurt in de cloud. Het wordt dan ook tijd om te kijken naar de onvermijdelijke transitie naar de cloud van end-to-end live media workflows. Daarbij horen de mogelijkheden voor live lineaire uitzendingen en voor productie in de publieke cloud. Dit komt op 27 september allemaal aan bod tijdens de 52e Dutch Guild-avond in de camerafabriek van onze host, Grass Valley in Breda.

We starten stipt om 20:00 uur en je bent welkom vanaf 19:30 op de Bergschot 69, 4817 PA Breda.

We hebben een heel mooie line-up deze avond:

Larissa Goerner van Grassvalley - “Live Production in the Cloud – reality or myth?”

Sinds het begin van de pandemie is de wijze waarop we produceren enorm veranderd. In het bijzonder heeft live media een grote stap gemaakt met innovatieve nieuwe workflows, thuiswerken en content productie vanaf verschillende locaties. De presentatie van Larissa gaat over bestaande cloud-native use-cases en de uitdagingen op het gebied van latency, resilience, distributed production, en hoe een hoge kwaliteit live productie zonder compromissen in de cloud gemaakt kan worden.

Michael Armstrong van Amazon Web Services - “Live and Linear Broadcast In the Cloud”
In toenemende mate maken meer content makers, content owners en broadcasters gebruik van de cloud voor content productie en playout. Wat zijn de mogelijkheden die de publieke cloud vandaag brengt? En wat zijn de zakelijke overwegingen? Er komen enkele interessante voorbeelden van live en lineair broadcast, van creatie tot primaire distributie en consumptie voorbij.


Peter Symons van Kiswe - “Powering the Interactive Video Revolution”
Kiswe is al menige jaren een pionier in cloudproductie. Hun cloud productieplatform wordt ingezet voor een reeks van verschillende use-cases in de muziek en broadcast wereld. Producties variëren van remote productie van sportwedstrijden bij NBA en ESPN tot een heus Guinness Book wereldrecord. Een sessie vol beklijvende avonturen en lessons learned, en wordt er een tipje van de architectuursluier opgelicht.

Aansluitend aan de laatste presentatie nemen we de tijd voor een uitgebreide panel discussie.
 

Foto's van de bijeenkomst zijn hier te zien 

 

 

Het DG-team.

 

Dolf, Egon, Hugo, Jan Paul, Josbert, Nico, Rens, Rob

 

Starts
Ends
Europe/Amsterdam
Grass Valley Nederland B.V.
Bergschot 69 4817 PA Breda Netherlands